Piły do mięsa i kości

Posiadamy w naszym asortymencie urządzenia przeznaczone do zastosowania w zakładach przetwórstwa mięsnego, sklepach mięsnych i gastronomii. Piła do kości może być wykorzystywana do krojenia mięsa świeżego oraz zamrożonego, z kością i bez. Optymalna moc urządzenia oraz stabilna konstrukcja pozwalają na szybkie i precyzyjne cięcie . Konstrukcja odznacza się stabilnością, a także bardzo dużą wytrzymałością na zarysowania, obicia, itp.

 

Każda oferowana przez nas piła do mięsa posiada wysokiej klasy ostrza, które odznaczają się nadzwyczajną ostrością oraz trwałością. Z powodzeniem mogą być użytkowane nawet przy intensywnej eksploatacji przy krojeniu bardzo twardych elementów, jak kości czy zamrożone mięso. Dodatkowym atutem konstrukcji są zamontowane przy urządzeniach zgarniaki, które ułatwiają montaż taśmy oraz jej czyszczenie.