Historia - Dadaux
17821
page,page-id-17821,page-child,parent-pageid-16071,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Historia

Firma stale się rozwija

 

1975 : Założenie firmy przez Pana Michel Dadaux zajmującego się sprzedażą urządzeń do przemysłu mięsnego w regionie Franche-Comté i sąsiadujących.

1983 : Pan Jean-Claude Dadaux przejmuje firmę. Zmiana kierunku produkcji na stal nierdzewną   oraz wagi.

1988 : Rozpoczęcie produkcji pierwszych wilków z chłodzeniem Dadaux.

1990 : Produkcja pierwszych nadziewarek.

1992 : Produkcja pierwszych kotleciarek.

1994 : Produkcja pierwszych mieszałek.

1995 : Pan Michel Dadaux – przechodzi na emeryturę. Firma staje się spółką SA.

1996 : Produkcja pierwszych pił.

1998 : Produkcja pierwszych kutrów.

2002 : Powstanie zakładu produkcyjnego w Tunezji.

2004 : Otwarcie biura handlowego w Wieluniu (Polska) „DADAUX POLSKA”. Odświeżenie proponowanej gamy produktów.

2007 : Produkcja pierwszych krajalnic ze stali nierdzewnej.

2008 : Otwarcie biura handlowego w Nantes (Francja).

2008 : Otwarcie fabryki DADAUX GASTROTECH w Poligny ukierunkowanej na produkcję krajalnic ze stali nierdzewnej.

2010 : Poszerzenie gamy produktów o gilotynę do cięcia sera.

2012 : Powiększenie powierzchni fabryki do 12 500m².

 

I wiele projektów na najbliższe lata …